Съветът за сигурност на ООН не се обедини около резолюцията за

...
Съветът за сигурност на ООН не се обедини около резолюцията за
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН не се обедини около резолюцията за Израел

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не се сплоти към резолюцията за Израел, макар четирите опита за това. 

Снощи имаше ново съвещание, свикано от Обединените арабски емирства поради обкръжените лечебни заведения. Пак не се стигна до единна позиция. Съединените щати постановиха несъгласие на документ, подсилен от 12 от страните в съвета. Резолюцията не давала ясно да се разбере, че Израел се пази и има право на това. Русия и Китай постановиха несъгласие на препоръчаната от американците резолюция. Тя давала " зелена светлина " за спомагателна ескалация на спора. На фона на тези разногласия шефът на Световната здравна организация изнесе пред съвета отчет за пагубната обстановка в Газа, съобщи Нова тв.

" Коридорите на лечебните заведения са цялостни с ранени, заболели и умиращи. Моргите са претъпкани. Извършват се хирургически процедури без анестезия. Десетки хиляди се крият в лечебни заведения и учебни заведения. Близо 70 % от убитите в Газа са дами и деца. Средно, на всеки 10 минути едно дете бива убито. Никъде не е безвредно и от ден на ден хора се тъпчат на все по-малко пространство, което ускорява заплахата от експлоадирането на болести ”, сподели Тедрос Гебрейесус, шеф на СЗО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР